maanantai 6. kesäkuuta 2016

Sokerimassakoristeita sähköisiltä aloilta valmistuvilleSerkkupojat valmistuivat ammattiin, toinen veljeksistä sähköasentajaksi ja toinen elektroniikka-asentajaksi. Toinen suoritti kaksoistutkinnon, eli myös ylioppilaslakki tuli ansaittua. Pääsin muotoilemaan sokerimassasta aiheeseen sopivat koristeet poikien kakkuihin. 


Virtapiiri elektroniikka-asentajalle. Huomatkaa täysin aidon näköiset komponentit ja diodi, joihin katsottiin mallia ihan alan oppikirjasta.

Tarjottaviin askarreltiin myös nimikyltit, jotta erikoisruokavalion syötävät olisi helppo erottaa joukosta. Nimikyltteihin siskoni printtasi tekstit ja minä puolestani laittelin alle kultapaperit. Nimilappu sujautettiin viinipullon korkkiin leikattuun rakoseen. Tädilläni oli  askartelumateriaalivarastot odottamassa, joten porukalla oli helppo pohtia millaiset kyltit tehtäisiin.
Toiseen kakkuun sommiteltiin sähköasentajalle vähän jatkojohdon tynkää ja elektroniikka-asentajalle punainen banaaniplugi (näin pojat muistaakseni johdon nimesivät, korjatkaa jos muistan väärin)... :)
Vielä yksi sähköaiheinen kakku syntyi, kun netistä katsottiin idea varoituskolmioon, jonka joku oli askarrellut. Teimme kakkuun siitä vähän isomman version mustasta ja keltaisesta sokerimassasta.
Tässä vielä viimeisenä koristeena ylioppilaan lyyra, joka on muotoiltu sulatetusta suklaasta ja koristeltu kultajauheella. Tätini oli tähän katsonut ohjeen Kinuskikissan sivuilta ja ohje toimi oikein hyvin.  En ollut aiemmin kokeillut suklaakoristeiden tekemistä, mutta se oli yllättävän helppoa. Tätä täytyy kokeilla toistekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti